ELITLICENS

Frida!

Lerums Konståkningsklubb har beviljats elitlicens för säsongerna 2019/2020 och 2020/2021 av Svenska Konståkningsförbundet.

Svenska Konståkningsförbundet har infört krav på elitlicens från och med säsongen 2018/2019 som kan ansökas av landets konståkningsföreningar. Elitlicensen syftar till att skapa förutsättningar att bedriva konståkning med hög kvalitet i en bra träningsmiljö och med ett nära samarbete mellan aktiva, tränare, ledare, styrelse och föräldrar.  Elitlicensen syftar också till att ge de som tävlar på den högsta nivån i Sverige liknande förutsättningar att bedriva sin satsning oavsett var man bor. För att erhålla elitlicens måste bl.a. tränare och elitåkare ha en detaljerad utvecklingsplan. Målsättningen är att ge enskilda aktiva, tränare och föreningar möjlighet att fortsätta utvecklas och växa ännu mer.

Att vara en elitlicensierad förening innebär även att föreningens elitåkare får delta på Svenska Konståkningsförbundets högsta tävlingsnivå – Elitserien, Morgondagarserien och nationella mästerskap – och/eller i internationella tävlingar och mästerskap.

Inför varje ny säsong ska återcertifiering ske. Målet är att vidareutveckla den egna föreningens verksamhet och ska ge bästa möjliga förutsättningar för att bedriva verksamhet med hög kvalitet i en bra träningsmiljö med ett nära samarbete mellan åkare, tränare, styrelse och vårdnadshavare. Syftet är att

  • öka kunskapen om konståkning hos föreningens styrelse, tränare och vårdnadshavare,
  • skapa tydlighet vad en förening behöver för att bedriva elitverksamhet, och
  • underlätta ett långsiktigt arbete med elitverksamhet.

Här hittar du mer information om Svenska Konståkningsförbundets elitlicensiering.

Lerums Konståkningsklubb erhöll sin första elitlicens för säsongen 2018/2019.