SHOW

Varje år har Lerums Konståkningsklubb uppvisningsshower för allmänheten. Då deltar alla föreningens åkare från akademi till elit. Återkommande inslag är den årliga julshowen och vårshowen samt uppvisningar i Puahallen i Vårgårda.

Våra shower utgör ett mycket viktigt tillskott till föreningen så att vi kan fortsätta bedriva vår fina verksamhet. Showerna genomförs gemensamt av alla konståkningsgrupper, men vi har också en showgrupp som består av åkare från hela vår verksamhet. Våren 2020 valde klubben att ta ett nytt grepp om årets vårshow. På grund av rådande pandemi kunde vi inte genomföra showen på traditionellt sätt inför sittande publik. Men vi ställde inte in, utan vi ställde om till en ny digital vårshow som sändes via webben. Nu satsar klubben på en ny digital vårshow och mer information om denna finns under sidan Vårshow 2021.

kboebeoiepagfbhl
Foto: Bernt Seipl

Showverksamhet

Våra shower är ett viktigt inslag i föreningens verksamhet som visar på den bredd som finns från skridskoskolan till den hårt satsande eliten. Varje show har ett tema och skapas av våra tränare. Bakom varje nummer i våra shower ligger många timmars träning och hårt arbete både på isen och utanför. Till varje show skapas fantasifulla kulisser och vackra dräkter och många föräldrar engageras för att vi ska kunna göra varje föreställning till en festlig isshow.

julshow-affisch-ok-lr    affisch vårshow 170405 lr    julaffisch 171118 

juls01how   juls04how
Bilder från julshowen 2017 “En vintersaga”.

Showgrupp

Lerums Konståkningsklubbs showgrupp består av åkare från flera konståkningsgrupper. Showgruppen tränar kontinuerligt och har uppvisningar för allmänheten men också vid mer speciella tillfällen som till exempel sponsorevent. Showgruppen bidrar till en stärkt social sammanhållning såväl inom som mellan konståkningsgrupperna. Den skapar också glädje och gemenskap mellan åkare och tränare.

IMG_5795

Lerums Konståkningsklubbs showgrupp vann Gyllene Skridskon 2019 med numret Willy Wonka. Gruppen tog också hem guldet i 2018 års showtävling med numret The Greatest Showman.

Showstyrgruppen

Genomförandet av våra shower samordnas och organiseras av föreningens showstyrgrupp, e-post: styrgruppen.lkk@gmail.com