SPARBANKEN ALINGSÅS SKRIDSKOSKOLA

Vill du lära dig att åka skridskor? Välkommen att börja i Sparbanken Alingsås Skridskoskola som tränar i Vättlehallen i Lerum varje söndag kl 10.00–10.50 eller torsdagar 14-14:50 (du väljer i anmälningsformuläret den dag som passar er) samt i Puahallen i Vårgårda varje onsdag kl 16.00–17.00 och lördagar kl. 15.00–16.00.  

 

logga sparbanken 130225

 


 

IMG_7462-2Sparbanken Alingsås Skridskoskola vänder sig till barn i alla åldrar och är indelad i fyra grupper. Målet är att barnen ska lära sig grundläggande teknik i skridskoåkning. I grupp ett börjar alla barn som inte kan åka utan stöd eller som kan åka begränsat utan stöd. I grupp två och tre tränar barn som har börjat att åka mer obehindrat. I grupp fyra tränar barn som har bra fart och klarar av de grundläggande rörelserna.  Barnen åker efter sin förmåga och flyttas upp till en högre skridskoskolegrupp när det är moget för det.

 

Terminsavgift 700 kr/deltagare (gäller Vättlehallen söndagar, Lerum), 500kr/deltagare (gäller Vättlehallen torsdagar, Lerum) resp 400 kr/deltagare (gäller Puahallen, Vårgårda)
Medlemsavgift 300 kr/ deltagare och säsong (höst- och vårtermin)
Första tillfället är kostnadsfritt.
Terminsavgift och medlemsavgift betalas via faktura.

Anmälan och registrering av närvaro

Anmälan sker elektroniskt på nedanstående länkar.

Anmälan till skridskoskolan i Vättlehallen, Lerum
Anmälan till skridskoskolan i Puahallen, Vårgårda

Glöm inte att ange barnets namn och din e-postadress, så att vi kan kontakta dig. Lerums konståkningsklubb skickar regelbundet ut information via mejl om skridskoskolans verksamhet och det är därför viktigt att vårdnadshavare uppger en mejladress. Fakturan för termins- och säsongsavgift skickas också till denna adress.

Varje gång barnet kommer till träning anmäler ni er i skridskoskolans entré. Detta är viktigt då vi behöver veta hur många barn som varit och tränat. Det är många barn som tränar i skridskoskolan. Kom därför i god tid för att registrera närvaro.

Att tänka på

Klädsel
Barnen blir varma på isen när de tränar! Tänk därför på att ha kläder som det är lätt att röra sig i på isen och som inte är för varma till exempel underställ, byxor som tål väta och en värmande tröja eller tunnare jacka samt fingervantar. Alla barn som tränar måste ha hjälm på sig!

Skridskor
Skridskorna ska ha en fast läst och gärna ha tagg. Lerums konståkningsklubb har ett antal skridskor för uthyrning. Dessa ska hanteras enligt klubbens krav. Tala med Pia Wall eller Maria Hedström i entrégruppen. Klubben lånar också ut skridskor till barn/vuxna under pågående skridskoskola. Tänk på att skydda skridskoskenorna utanför isen, så att de inte blir förstörda av grus och dåligt underlag. Skenor som inte skyddas utanför isen kan skadas. Klubben har skydd till försäljning i skridskoskolans entré. Klubben kan vid behov slipa skridskor. Fråga oss i entrén vid träning.

Märken
Klubben har fem märken. Mer information om innehåll finner du under märkestagning. I skridskoskolan klarar alla barn märke 1 när terminen är slut. I de högsta grupperna klarar många barn även märke 2. För att klara märke 3 – 5 krävs mer träning och barnet behöver börja i konståkningsgrupp.

Gå vidare till konståkningsgrupp
Tycker du att det är roligt att åka skridskor? Då kan du gå vidare till konståkningsgrupp. Där tränar vi lite mer än i skridskoskolan. För att få börja i konståkningsgrupp behöver du ha åkt i skridskoskolan i minst en termin.