Anmälningslänk till skridskoskola i Vättlehallen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lerums Konståkningsklubb
glädje-gemenskap-passion

Välkommen till skridskoskola i Vättlehallen

Vill du lära dig att åka skridskor? Välkommen att börja i Sparbanken Alingsås Skridskoskola som tränar i Vättlehallen i Lerum varje söndag kl 10.00–10.50.

 

Sparbanken Alingsås Skridskoskola vänder sig till barn i alla åldrar och är indelad i fyra grupper. Målet är att barnen ska lära sig grundläggande teknik i skridskoåkning. I grupp ett börjar alla barn som inte kan åka utan stöd eller som kan åka begränsat utan stöd. I grupp två och tre tränar barn som har börjat att åka mer obehindrat. I grupp fyra tränar barn som har bra fart och klarar av de grundläggande rörelserna.  Barnen åker efter sin förmåga och flyttas upp till en högre skridskoskolegrupp när det är moget för det.

 

Terminsavgift 900 kr/deltagare (gäller Vättlehallen söndagar, Lerum),
Medlemsavgift 300 kr/ deltagare och säsong (höst- och vårtermin)
Första tillfället är kostnadsfritt.
Terminsavgift och medlemsavgift betalas via faktura.

Att tänka på

Klädsel
Barnen blir varma på isen när de tränar! Tänk därför på att ha kläder som det är lätt att röra sig i på isen och som inte är för varma till exempel underställ, byxor som tål väta och en värmande tröja eller tunnare jacka samt fingervantar. Alla barn som tränar måste ha hjälm på sig!

Skridskor
Skridskorna ska ha en fast läst och gärna ha tagg. Lerums konståkningsklubb har ett antal skridskor för uthyrning. Dessa ska hanteras enligt klubbens krav. Tala med Maria Hedström i entrégruppen. Klubben lånar också ut skridskor till barn/vuxna under pågående skridskoskola. Tänk på att skydda skridskoskenorna utanför isen, så att de inte blir förstörda av grus och dåligt underlag. Skenor som inte skyddas utanför isen kan skadas. Klubben har skydd till försäljning i skridskoskolans entré. Klubben kan vid behov slipa skridskor. Fråga oss i entrén vid träning.

Märken
Klubben har fem märken. Mer information om innehåll finner du under märkestagning. I skridskoskolan klarar alla barn märke 1 när terminen är slut. I de högsta grupperna klarar många barn även märke 2. För att klara märke 3 – 5 krävs mer träning och barnet behöver börja i konståkningsgrupp.

Gå vidare till konståkningsgrupp
Tycker du att det är roligt att åka skridskor? Då kan du gå vidare till konståkningsgrupp. Där tränar vi lite mer än i skridskoskolan.

 
Huvudsponsor
Sponsorer