Anmälningslänk till skridskoskola i Vättlehallen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lerums Konståkningsklubb
glädje-gemenskap-passion

Att tävla som åkare i Lerums KK

Åldersindelning vid tävlingar

 

Minor = Ej fyllt 11 år 1 juli den tävlingssäsong som avses.

Ungdom 13 = Ej fyllt 13 år 1 juli den tävlingssäsong som avses.

Ungdom 15 = Ej fyllt 15 år 1 juli den tävlingssäsong som avses.

Junior = Ej fyllt 19 år 1 juli den tävlingssäsong som avses (för A-åkare kan man vara junior från 13 år).

Senior = 19 år och uppåt från den 1 juli den tävlingssäsong som avses.

 

 

Tävlingsinformation
Tävlingar finns för alla nivåer från nybörjare till nationella serien. Åkarna delas in i tävlingsklasser efter ålder och kunskap (test). För att få tävla ska åkaren ha genomgått tävlingstest. De vanligaste tävlingsformerna är stjärntävling, klubbtävling och A-tävling. Den tävlande genomför program som bedöms av domare. Ett programs längd och innehåll beror på vilken kunskapsnivå som åkaren har uppnått. Klubbens tränare gör ett basprogram och hjälper tävlingsåkare att träna in programmet. Tala med din gruppansvariga tränare om program och musik.

 

Anmälan och avgifter
Anmälan till stjärn- och klubbtävling sker via kansliet på särskild länk. Det går att ändra anmälan så länge inte sista anmälningsdag har passerats. Lerums Konståkningsklubb betalar in anmälningsavgift för alla föreningens anmälda åkare till arrangerande klubb. Anmäld åkare faktureras därefter inbetalad anmälningsavgift. Anmälningsavgiften varierar beroende på tävlingstyp och tävlingsklass.

 

Avanmälan vid sjukdom eller annat förhinder
Om en åkare av något skäl inte kan tävla återbetalas halva anmälningsavgiften om åkaren avanmäler sig senast kl 24.00 senast två dagar före första tävlingsdagen. Ingen återbetalning sker efter fastställande av startordning, vilket kan ske tidigare vid stjärntävlingar. Det är åkarens ansvar att se till att avanmälan kommer in i tid till arrangerande klubb. För hjälp med avanmälan kontakta vårt kansli.

 

Medföljande tränare
Vid tävling ska som regel en av klubbens tränare följa med. Undantag gäller om det är någon eller några enstaka åkare som tävlar i en viss tävling. I de situationerna försöker klubben av kostnadsskäl att i samarbete med annan klubb ordna tränare för våra åkare från denna andra klubb som är på plats på tävlingen. 

 

 

För frågor om tävlingar vänd dig till gruppansvarig tränare eller vår kanslist på kansli@lerumskk.se 

 

Mer info om att tävla i konståkning finns även på Svensk Konståknings hemsida: www.skatesweden.se/tavla/att-tavla

Förändringar på gång inom Test och Tävling

Svensk konståkning är inne i en förändringsresa när det gäller tävlingskategorier och testsystem. Förändringarna införs stegvis under säsongen 2023/2024 (Testsytemet) och 2024/2025 (Tävlingskategorier)

 

Om du är nyfiken kring vad som är på gång så finns mer information att hitta på Svensk Konståkningshemsida.

 

https://www.svenskkonstakning.se/tavla/tester-teknikmarken

 

https://www.svenskkonstakning.se/tavla/tester-teknikmarken/riktlinjer-for-tavlingskategorier-sasongen-2023-2024

 

 
Huvudsponsor
Sponsorer