Anmälningslänk till skridskoskola i Vättlehallen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lerums Konståkningsklubb
glädje-gemenskap-passion

HELENA ROSÉN ANDERSSONS VANDRINGSPRIS

2019 instiftade klubbens dåvarande ordförande, Helena Rosen Andersson, ett vandringspris för åkare i klubbens sektion Vårgårda Konståkning. Priset delas ut varje år till en aktiv åkare i den sektionen i samband med våravslutningen i Puahallen. Priset utgörs av en vandringspokal samt en gåva om 500 kronor som stöttning i konståkningskarriären.

Vandringspriset förvaras hos pristagaren fram till nästa utdelningstillfälle och pristagarens namn graveras in. Pristagaren får motta en egen mindre kopia av vandringspriset som åkaren får behålla för egen räkning.

Bakgrund

Helena Rosén Andersson var ordförande i Lerums Konståkningsklubb 2008-2020. Under sina 12 år som ordförande ansvarade hon bland annat för att 2013 starta upp och därefter vidareutveckla klubbens verksamhet i Vårgårda, som nu vuxit till en egen sektion i klubben. Helena var ansvarig för Sektion Vårgårda Konståknings administration och vidareutveckling och hon har därför ett särskilt intresse för att verksamheten ska kunna fortsätta vidareutvecklas. Inför våravslutningen 2019 instiftade hon därför sitt eget vandringspris för Sektion Vårgårda Konståkning som har hennes fars, Birger Roséns, vandringspris för Lerumsverksamheten som förebild. 

Kriterier

Vandringspriset ska delas ut till en aktiv åkare i Sektion Vårgårda Konståkning i Lerums Konståkningsklubb i samband med föreningens våravslutning i Puahallen. För att erhålla priset ska åkaren

  • visa på mognad och synnerligen gott kamratskap,
  • vara en fin förebild för föreningens åkare och övriga medlemmar,
  • varit aktiv i föreningen under flera år, och
  • visa stark lojalitet med Lerums Konståkningsklubb.

Vandringspriset är inte enbart ett talangpris, men om flera åkare kan komma ifråga, bedöms också åkarens resultat.

Vid bedömningen av pristagare beaktas också om åkarens familj är lojal med Lerums Konståkningsklubb verksamhet och stöttar åkaren och dennes tränare i den satsning som åkaren, tränaren och föreningen eftersträvar, eftersom det är avgörande för åkarens möjlighet till framgång.

Beslut om pristagare 

Helena Rosén Andersson beslutar om vem som tilldelas pris. Beslutet sker i samråd med föreningens tränare och styrelse. Priset kan inte ges till en åkare som redan tilldelats det.

Förteckning över pristagare

  • 2021 Amanda Magnusson
  • 2020 Wilma Ljunghög
  • 2019 Liv Johansson
 
Huvudsponsor
Sponsorer