Anmälningslänk till skridskoskola i Vättlehallen
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Lerums Konståkningsklubb
glädje-gemenskap-passion

Att tänka på som förälder

Måste man hjälpa till i föreningen och varför?

 

Lerums KK är en ideell förening vars verksamhet bygger på ett ideellt engagemang som tillsammans med träningsavgiften, är en absolut förutsättning för föreningens verksamhet.

 

Utan ideellt engagemang har vi ingen förening. Som förälder till åkare i konståkningsgrupp är det obligatoriskt att vara delaktig i föreningens arbete genom att hjälpa till i någon av klubbens arbetsgrupper. Detta innebär att hjälpa till i klubbens löpande verksamhet samt evenemang och tävlingar.

  

För att klubben skall fungera är det viktigt att alla hjälper till. Alla som har åkare i tränings resp. tävlingsgrupp förväntas ställa upp och hjälpa till med olika arbetsuppgifter. Föreningen arbetar även efter ett system som innebär att ju mer träningstid åkaren har desto mer engagemang krävs. 

 

Varför gör vi de aktiviteter vi gör?

 

För att våra åkare ska kunna delta i olika tävlingar behöver vi som klubb arrangera tävlingar. 

Klubbens shower medför både gemenskap mellan åkare, marknadsföring av klubben och goda intäkter som bidrar till vår verksamhet. Caféverksamhet och bemanning av allmänhetens åkning ger också goda intäkter till klubben.

 

Arbetsgrupper 

 

Arbetsgrupperna ansvarar för olika delar i verksamheten. Varje grupp har även ansvar för vissa löpande funktionärsuppgifter. Läs mer nedan om vilka uppgifter som ingår i respektive grupp. 

 

Välj en grupp där uppgifterna passar dig bäst eller som du är mest intresserad av. Tanken är att det är roligare och enklare att hjälpa till med det som passar dina intressen och kompetens bäst, så att alla kan bidra på bästa sätt. Samtidigt måste alla uppgifter göras och att det ska vara lätt och kul att lära sig något nytt och jobba tillsammans i gruppen.

 

Det är alltså obligatoriskt att även välja vilken arbetsgrupp man önskar tillhöra vid anmälan till konståkningsgrupp varje säsong. Arbetsgruppen kopplas till angiven målsman vid anmälan. Om du är över 18 år behöver du inte ange målsmans uppgifter vid anmälan. Arbetsgruppstillhörigheten hamnar då på dig som åkare.

 

I varje grupp finns en gruppansvarig som ansvarar för att bemanna de löpande uppgifterna och att kommunicera med alla inom gruppen. Om man har förhinder på en tilldelad tid ansvarar man själv för att säkerställa ett byte men någon annan. 

 

 

Beskrivning av arbetsgrupper

 

Grupp

Gruppens ansvarsområde

Arrangemangsgrupp

Ansvarar för planering och genomförande av våra tävlingar och shower tillsammans med övriga arbetsgrupper samt att schemalägga övriga funktionärer vid dessa arrangemang

 

Cafégrupp

Ansvarar för planering och bemanning av den löpande caféverksamheten, samt café på våra shower och tävlingar. Inkl. inköp, bakning etc.

Entrégrupp

Ansvarar för försäljning i entrén på söndagar och vid show och tävling, uthyrning av skridskor

samt schemaläggning av funktionärer i skridskoskolans entré och allmänhetens åkning

Material och sygrupp

Ansvarar för kostymer till våra shower och arrangemang. Sy upp, förvaring och inventering 

Ansvarar för tillverkning, förvaring och inventering av rekvisita till shower. 

Teknikgrupp

Ansvarar för teknik och FS-manager vid tävling. Transport av utrustning till tävlingar, samt ljud och ljus på shower och tävling.

Sponsring och försäljningsgrupp

Ansvarar för att skaffa och underhålla klubbens sponsorer samt administration av olika typer av försäljning som klubbens medlemmar åtar sig tex. bingolotter, newbody etc.

Ansvarar även för att planera och arrangera lotterier som genomförs på våra arrangemang.

 

Kommunikation och marknadsföringsgrupp

Ansvarar för marknadsföra klubben och skridskoskolan samt för uppdatering av hemsida, sportadmin, information till föräldrar, utskick av schema, nyhetsbrev och kommunikation i digitala kanaler

 
Huvudsponsor
Sponsorer